Preekcursus Eindhoven 19 jun 2013

Preekcursus Huis ter Heide 11 jun 2013Preekcursus Amsterdam 17 juni 2013

Op drie locatie komen ze weer bij elkaar deze maand. Hier ziet u een foto van de groep in Eindhoven, op de volgende plaatjes ziet u de groepen in Huis ter Heide en Amsterdam. Alle cursisten tonen een geweldige inzet. Natuurlijk kan niet iedereen altijd aanwezig zijn, maar gelukkig sluiten de meesten de volgende keer weer aan. Opvallend is ook dat een aantal deelnemers het ervoor over hebben om meer dan een uur te reizen om mee te kunnen doen.

Deze maand gaat de cursus over Matteüs 4:1-11. Het verhaal over de verzoeking in de woestijn. Op het eerste gezicht lijkt het verhaal simpel, maar als je er over na gaat denken komen er allerlei vragen op. ‘Waarom moest Jezus verzocht worden door de duivel?’ ‘Waarom ging hij eerst 40 dagen vasten?’. Het wordt nog interessanter als je in de grondtekst ontdekt dat er verschillende benamingen voor de duivel worden gebruikt. Zo wordt hij bij de eerste verzoeking ‘de tester’ genoemd, bij de tweede verzoeking ‘de kwaadspreker’. Na de derde verzoeking zegt Jezus tegen hem “ga weg Satan.” ‘Satan’ betekent ‘tegenstander.’ In de cursus zoeken we naar antwoorden op deze en veel andere vragen.

Ds. Jurriën den Hollander die de cursus leidt zegt, “wie de grondtekst gaat bestuderen, ontdekt zo’n geweldige rijkdom in het Woord dat zijn/haar geestelijk leven met sprongen vooruit gaat.” Als u de preekcursus een warm hart toedraagt, wilt u alle deelnemers dan in uw gebeden gedenken.

Delen:

1 Reactie “Preekcursus in volle gang

  1. Pinkback: Zelfs als het regent zijn adventisten gezellige mensen | Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten

Plaats een reactie