maatwerkIn het weekend van 14-16 juni hebben acht teams voor gemeentestichting in Vormingscentrum Oud Zandbergen op een nieuwe manier toerusting ontvangen, door de inzet van ‘maatwerkblokken’. De teams zoomden onder begeleiding van een ervaringsdeskundige in op deelaspecten van hun projecten.

In deze blokkencarrousel begeleidde Frensly Panneflek de teams op het vlak van organisatie en financiën, Judith Dingjan op het vlak van kleine groepen, Esther van de Putte op van het vlak van outreach en maatschappelijke relevantie, ds. Jurriën den Hollander op het vlak van teamsamenstelling en ds. Rudy Dingjan op het vlak van spirituele diepgang en ontwikkeling. De deelnemers hadden grote waardering voor de manier waarop zo hun specifieke situaties aandacht kregen.

“De plantersraad, die bestaat uit ervaren gemeentestichters, heeft met deze opzet in de roos geschoten,” aldus ds. Rudy Dingjan, die verantwoordelijk is voor gemeentegroei en gemeentestichting van het Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten in de Benelux.

De ‘sabbatsdienst’ vond plaats in de vorm van een Bible & Brunch. Dit concept is uitgedacht door de gemeenten X-preszo en bestaat uit een combinatie van aanbidding, bijbelstudie en gesprek tijdens een brunch. De groep besprak de verhouding met de predikant, het vermenigvuldigen van het aantal leiders en de invulling van de sabbatsdiensten in plenaire samenkomsten.

Dit plantersweekend was het tweede en afsluitende deel van een toerustingstraject om de teams te helpen hun projectplan te schrijven en verder te gaan op de weg naar het daadwerkelijk stichten van nieuwe gemeenten.

Delen:

Plaats een reactie