2013 Emeritidag 30 mei High Tea 1Op 30 mei kwamen 26 emeriti en hun partners bijeen voor een heerlijke en gezellige high tea. Emeriti zijn predikanten die met pensioen zijn. Zij hebben zich samen met hun partner jarenlang voor de kerk ingezet en stellen het bijzonder op prijs betrokken te blijven bij het werk in de kerk maar ook om elkaar te ontmoeten.

Leden van het Dagelijks Bestuur van de kerk gaven acte de presénce. Ds. Jurriën den Hollander gaf een korte samenvatting van het boekje ‘Het Seniorenbrein’ van Andre Aleman de Groningse hoogleraar cognitieve neuropsychiatrie. De kern was dat mensen die optimistisch zijn gemiddeld 7,5 jaar langer leven.

De kerk is zeer dankbaar voor het werk dat onze emeriti en hun partners hebben gedaan. De kerk van vandaag staat op de schouders van diegenen die ons zijn voorgegaan.

 

Delen:

Plaats een reactie