Promotie tom2Op 4 juni verdedigde ds. Tom de Bruin, algemeen secretaris van de Adventkerk, zijn proefschrift aan de Universiteit Leiden. Ds. De Bruin heeft in de afgelopen vier jaar zijn proefschrift, getiteld The Great Controversy: The Individual’s Struggle Between Good and Evil in the Testaments of the Twelve Patriarchs and in Their Jewish and Christian Contexts, geschreven, terwijl hij predikant was van de gemeente Huis ter Heide. Hij deed onderzoek naar hoe de Joden en Christenen van de eerste paar eeuwen de grote strijd tussen God en Satan interpreteerden en toepasten in hun dagelijks leven.

Om 13.45 uur begon de ceremonie met de intocht van de professoren. Naast een aantal professoren van Leiden waren ook twee adventisten aanwezig: Dr. Jean-Claude Verrecchia, van Newbold College, en Dr. Rudy van Moere, wie onlangs met emeritaat ging bij de Faculteit voor Protestante Godsgeleerdheid in Brussel. Voor 45 minuten werd Ds. De Bruin ondervraagd over zijn proefschrift en zijn stellingen, waarna het geluid van ‘hora est’ klonk. Helaas klonk dit woord net toen Ds. De Bruin een boeiend antwoord gaf over het adventisme, een antwoord dat hij bij de receptie meerdere keren moest voorzetten voor de gasten. Na kort beraad werd hem door zijn promotor Dr. Jürgen Zangenberg de titel Doctor toegewezen. In zijn laudatio, sprak Dr. Zangenberg zijn waardering voor Ds. De Bruins nauwgezetheid uit en zijn verbazing over het strakke schema dat Ds. De Bruin zichzelf had opgelegd en zich aan gehouden had.

Promotie tom“Een interessante en succesvolle verdediging door Tom de Bruin van zijn proefschrift in Leiden vanmiddag. Chapeau voor dit bereikte resultaat!  Het is voor de Nederlandse Adventkerk verrijkend als predikanten zich op het theologisch vlak verder bekwamen en zich thuis voelen in de wetenschappelijke wereld. Bovendien wordt de leiding van de kerk versterkt door iemand met academische vaardigheden in het geval van Tom de Bruin, als algemeen secretaris, ” aldus Wim Altink, voorzitter van het Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten.

Delen:

1 Reactie “Tom de Bruin krijgt doctorstitel

  1. Het was heel fijn zo veel kerkleden erbij te zien!

    Ook een heel mooi voor de niet-adventistisch bijbelwetenschappers om adventisten (inclusief een aantal adventistisch docenten uit andere universiteiten) op deze wijze te kunnen leren kennen.

Plaats een reactie