In haar vergadering van 30 mei heeft het Algemeen Kerkbestuur besloten om twee proponenten aan te stellen tot predikant. Vanaf 1 juni zijn Silbert Elizabeth en Guisèle Berkel-Larmonie predikant van het Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten. Hiermee komt er na twee jaar een einde aan hun proponentschapsperiode.

60Nadat ze beiden hun Masters graad in de theologie hebben behaald, zijn Silbert Elizabeth en Guisèle Berkel-Larmonie in juni 2011 begonnen als proponent-predikant. Silbert heeft in de afgelopen twee jaar in Zuid-Oost Nederland het predikantsvak geleerd van ds. Bert Nab. Guisèle werd op eenzelfde manier gekoppeld aan ds. Dwight van Ommeren. Na deze periode intensieve samenwerking en begeleiding heeft het bestuur besloten dat zij klaar zijn om zelfstandig predikant te zijn.

Guisèle Berkel-Larmonie zal predikant zijn van de gemeentes Den Haag en Leiden. Silbert Elizabeth zal de pastorale zorg van de gemeentes Tilburg, Gorinchem en Amsterdam Bon Notisia op zich nemen.

In de komende maanden zal er voor elk een bijzondere dienst gepland worden. Hierin aanvaardt de predikant officieel zijn of haar roeping, en worden hem of haar de handen opgelegd als teken van erkenning van die roeping. Vanaf dat moment zullen zij officiële predikanten zijn, en hebben zij alle rechten en plichten die bij dat roeping horen. Zo zullen zij dan wereldwijd mensen kunnen dopen, en voorgaan in het avondmaal.

De datum voor Silbert Elizabeth staat al vast. Op 29 juni om 16.00 in de gemeente Den Haag zal hij in het openbaar zijn roeping aanvaarden. Iedereen die daar getuige van wil zijn is van harte welkom.

Delen:

Plaats een reactie