Shurman KookDe scriptie van Ds. Shurman Kook, voorzitter van Curaçao en Bonaire Conferentie van het Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten, is genomineerd voor de jaarlijkse Peter Smits-scriptieprijs. Deze prijs is voor de beste studentenscriptie over het Caribische deel van het Koninkrijk der Nederlanden.

Ds. Kook heeft een Masters graad in filosofie gehaald aan de Universiteit van Utrecht. Zijn scriptie, getiteld Secularism and Religious Emancipation in Curaçao, heeft uiteindelijk de scriptieprijs niet gewonnen. Deze ging naar Juana Kibbelaar voor haar scriptie over de rol van taal in het onderwijs op Curçao.

Ds. Kook blikt terug: “Haar werk heeft inderdaad veel relevantie voor het onderwijsbeleid en de Curaçaose samenleving in het algemeen. Voor mij was het uiteraard een bijzonde ervaring om genomineerd te worden. Het lijkt een beetje op Paulus op de Areopagus (Handelingen 17). De publiciteit dat mijn werk krijgt door deze nominatie is belangrijk voor onze kerk.”

Delen:

Plaats een reactie