Zondagochtend 26 mei 9 uur ’s morgens in de bossen van Hilversum verzamelde we met 10 lopers, fotograaf, organisator en supporters. Het was koud maar wel droog weer. De voorspellingen voor de komende uren was dat het ook droog bleef, wat een enorme opluchting was na al het nats van de afgelopen tijd.

DSC_1048

Twee vrouwen en 8 mannen zouden gaan strijden voor hun beste prestatie op de 5 en 10 kilometer. Henk Koning, zoon Maco, kleinzoon Davy, Hans Vastenhout, Marja Vastenhout en zoon Noah en Carin Niewold gingen voor de 5 kilometer. Jan Vastenhout, Maikel van Essen en Geert Hendriks voor de 10. Het parcours was in de prachtige bossen van Hilversum waar een ronde van 2,5 kilometer was uitgezet. Een pittig parcours waar alle lopers flink hun tanden, voeten, op moesten stukbijten.

De 5 kilometer was om 10 uur en met zo’n 50 lopers vlogen ze linksaf het pad op. Na ongeveer 13 minuten kwamen de eerste lopers langs. Noah lag op de derde plaats en deed het als jongste loper uitstekend, redelijk snel gevolgd door de andere ADRA lopers. Nummer 1 kwam binnen in 27.20. Een super spannende eindsprint van Noah zorgde ervoor dat hij tweede werd in 28 minuten. Een prestatie van wereldklasse. Davy, Maco en Henk volgde al snel op plaats 6, 7 en 8. Hans kwam binnen op de 11e plaats en onze beide dames op de 34e plaats in 34.58. Allemaal topprestaties

Voor de 10 kilometer moesten we wachten tot iets over half twaalf. Ook hier zo’n 50 lopers.DSC_0511 Nadat het startschot klonk spurtte de groep weg geleid door Geert Hendriks. Vier ronden zwoegen waarbij longen en hart flink op de proef gesteld werden. Geert liet zijn koppositie niet los en eindigde als eerste. Maikel had er flink de sokken in gezet en kwam als vierde over de finish. Jan sloot de ADRA rij met een prachtige 16e plek.

Het team van lopers heeft zich niet alleen sportief ingezet maar heeft ook nog eens voor minimaal € 550 aan sponsorgeld binnen gebracht. De verwachting bij iedereen is dat dit bedrag nog gaat stijgen. Het was een fantastisch evenement waar we gestreden hebben voor de mensen in Burkina Faso om de honger en de armoede in de provincie Bazega voor 30.000 mannen, vrouwen en kinderen tegen te gaan.

Delen:

Plaats een reactie