8 kerken waaronder de Zevende-dags Adventisten gaan vanaf eind mei tot eind juni de straat op. Zij gaan mensen vragen naar hun mooiste verhaal uit de Bijbel. Vanaf september 2013 krijgt de stad elke maand een verhaal terug, te beginnen bij de nummer 10. Eind juni 2014 zal het top 1 verhaal bekend worden gemaakt op een groot festival in het Wilhelminapark in Meppel.

Afgelopen vrijdagavond en zaterdag waren de vrijwilligers te vinden in de wijk Havel-termade, bij het winkelcentrum en op het parkeerterrein van de Welkoop. Ook is er geënquêteerd bij de Kruiskerk (het wijkfeest).

foto1

Zoals altijd is de start van een project één van de lastigste momenten. Er waren gemengde reacties van de mensen op straat. Bij het wijkfeest had men alle tijd en nam men rustig de tijd om antwoord te geven. Bij de diverse winkels waren veel mensen die het heel druk hadden en graag boodschappen wilden doen. Sommigen hadden al van het project gehoord, velen ook nog niet. Toch waren er best veel mensen die niet (meer) geloofden maar wel hun mooiste Bijbelverhaal wilden vertellen. Er zijn zo’n 250 enquêtes ingevuld, een prach-tig resultaat voor twee dagen op straat staan.

Aanstaande vrijdagavond en zaterdag kunt u ons tegenkomen in de Hoofdstraat ter hoogte van de Grote Kerkstraat. Heeft u dan een antwoord op de vraag: Wat is uw mooiste Bijbel-verhaal? Wij horen het graag!

Delen:

Plaats een reactie