Brussel emeritaat Rudy van MoereMet een studiesymposium ging prof. dr. Rudy van Moere op woensdagmiddag 15 mei in Brussel met emeritaat. Dit vond plaats onder grote belangstelling. Zo waren zijn vrouw Thea, hun kinderen en families aanwezig als ook studenten, docenten, predikanten en vrienden die Rudy van nabij kennen.

Rudy van Moere is hoogleraar Oude Testament en Bijbels Hebreeuws van de faculteit voor Protestantse Godgeleerdheid (Franstalige afdeling) te Brussel en lid van het hoofdbestuur van het Nederlands Bijbelgenootschap te Haarlem.

Het meertalige studiesymposium vandaag kende bijdragen van prof. dr. Peter Tomson en prof. dr. Félix Mutumbo-Mukendi. Deze Brusselse collega’s van Rudy toonden hiermee aan hem hun respect en waardering. Rudy hield zelf een gloedvol betoog met als titel “Hikzia versus Goliat. Intratekstuele en intertekstuele overwegingen bij 2 Koningen 18-20.”

“De manier waarop ds. Rudy van Moere de Bijbelse tekst voor zichzelf laat spreken is uniek en fenomenaal” aldus ds. Wim Altink die namens de Nederlandse Unie van Adventkerken een envelop met inhoud overhandigde aan de verse emeritus hoogleraar. Tevens waren vanuit Nederland bij het symposium aanwezig: ds. Ton en Sonja Steens, ds. Rudy Dingjan, ds. Jurrien den Hollander, ds. Reinder en Aafje Bruinsma, prof. dr. Hans van Westrhenen en prof. dr. Willem en Lydia van Rhenen.

Ds. Rudy van Moere heeft tussen 1972 – 1984 voor de Nederlandse Unie gewerkt als preceptor en docent van de theologische akademie Oud Zandbergen en bovendien als predikant en stafmedewerker.

Delen:

Plaats een reactie