Camporee 2013 1e dagDonderdag 9 mei begon in de stralende ochtendzon de 49e camporee van AJV, waaraan wordt deelgenomen door zo’n 100 Adventistische Padvinders. De groepen stonden gereed om op het signaal van AJV-Scouting-pathfinder-coördinator Lemuel Comvalius en landelijk jeugdsecretaris ds. Hans Ponte met de openingsceremonie te beginnen. De camporee zal duren tot en met zondag 12 mei en heeft als thema ‘Liefde’. Gastsprekers Enrico Karg en ds. Paul Tompkins, jeugdsecretaris van de divisie zullen de verschillende kanten van dit thema; liefde voor God, jezelf, je naaste, de natuur en dus Zijn schepping, belichten in de dagelijkse overdenkingen.

Deze Camporee wordt gehouden in Spaarnwoude, waar volgend jaar in de zomer de internationale pathfinder Camporee van de divisie gehouden zal worden. Over volgend jaar gesproken. In 2014 zullen er 2 hoogtepunten plaatsvinden in Nederland. Eind mei zal de 50e Camporee van AJV-Nederland gehouden worden en eind juli begint de TED-camporee met ten minste 2500 pathfinders uit allerlei landen van Europa. Hans Ponte hoopt dat tussen nu en dat moment nog veel meer gemeenten zullen beginnen met AJV-pathfinder- of scoutinggroepen, om kinderen de kans te geven deel te nemen aan deze vierjaarlijkse TED-camporee. Wetend hoeveel kinderen er in de Adventkerken in Nederland zijn, hoopt hij als gastheer voor de TED toch op 250 deelnemers uit Nederland. Een internationale camporee is iets wat eigenlijk elk Adventistsich kind een keer mee zou ‘moeten’ maken.

Delen:

Plaats een reactie