150Years

Op 21 mei 1863 werd de Generale Conferentie van de Zevende-dags Adventisten officieel gesticht. Tussen 1861 en 1863 waren er zeven conferenties van adventkerken in het noord oosten van de Verenigde Staten ontstaan. Op initiatief van de Michigan Conference kwamen de gedelegeerden van deze zeven conferenties bijeen in Battle Creek van 20-23 mei 1863.

Zij hebben toen officieel de denominatie (kerkgenootschap) georganiseerd met daarbij statuten, verkiezing van leiders en het vastleggen van de rol en verantwoordelijkheden van de overkoepelende denominatie, de Generale Conferentie.

Er waren bij de start ongeveer 3500 leden, terwijl er nu wereldwij 17 miljoen zijn in 73.526 gemeenten en 67.276 church plants in 209 landen, werkende in 924 talen met 1.7 miljoen leerlingen en studenten in 7.883 scholen. De kerk stelt zich dienstbaar op door middel van 173 ziekenhuizen en sanatoria, 133 woonzorgcentra, 238 klinieken en 36 kindertehuizen.

Ds. Ted Wilson, voorzitter van de Generale Conferentie: “We danken God voor de bijzondere dingen die Hij gedaan heeft! Toch, als we het 150 jarig bestaan van de Kerk der Zevende-dags Adventisten gedenken, zullen we niet het verleden en resultaten verheerlijken, maar ons realiseren dat we niet door willen gaan met verjaardagen: we willen naar huis gaan!” 

De aankondiging van de wederkomst – ook na 15o jaar – blijft de belangrijkste missie van de Adventkerk. Alle adventgemeenten wereldwijd worden op sabbat 18 mei opgeroepen om God te danken voor Zijn leiding en te bidden voor de uitstorting van Zijn Geest om Zijn opdracht van zending en verkondiging van de drie engelenboodschap uit te voeren.

“God komt naar ons toe – Hij heeft beloofd dat Zijn Zoon zal terugkeren. We zien er naar uit. Ondertussen zijn de uitdagingen enorm. Laten we doen wat in ons vermogen ligt om te getuigen, te dienen en eerlijke christenen te zijn. We weten dat onze inzet niet tevergeefs is. God zal het doen. Ik nodig alle adventgemeenten in ons land uit om op sabbat 18 mei in de eredienst aandacht te geven aan 150 jaar Adventkerk wereldwijd. In lofprijzing en voorbede” aldus ds. Wim Altink, voorzitter van de Nederlandse Unie.

Delen:

Plaats een reactie