SAM_2098Op 4 mei maakte Silbert Elizabeth zijn intrede bij de gemeente Bon Notisia. Hij werd warm onthaald. De titel van zijn overdenking was :“Kuida bo kurason” (Let op je hart). Hij legde uit dat b.v. door ongezond eten je vetophoping kunt krijgen in je slagaders. Doordat de vaatwand vervolgens steeds dikker wordt, raken de slagaders langzaam vernauwd en wordt de doorstroming gehinderd  met als gevolg dat je een hartinfarct kan krijgen. Dit wordt ook een stille vijand genoemd, omdat pas als je het symptomen krijgt dan komt men achter dat je slagader aangetast is. Daarom is het van belang om bewust gezond te eten.

Hetzelfde geldt voor ons geestelijke leven; als we ons hart oftewel ons gedachten niet met de juiste dingen vullen dan wordt ook onze geestelijke slagader aangetast waardoor wij een geestelijk hartinfarct kunnen krijgen. Deze stille vijanden beïnvloeden ook onze karakter en ons handelen. We worden ongevoelig voor Gods stem met als gevolg dat wij gehoor gaan geven aan de negatieve dingen die het werk van God in ons leven kunnen belemmeren en verhinderen. Hierdoor zal de broederlijke liefde afwezig zijn in de gemeente. Het van belang om goed op je hart te letten, en dus echt goed op te letten waarmee je je gedachten voed.

In de middaguren was er een concert om God te danken en om Silbert Elizabeth te verwelkomen in de gemeente.

“Het was voor mij een voorrecht om deze intrededienst te mogen leiden. Br. Elizabeth en ik hebben in het verleden veel samen gewerkt en ik weet zeker dat hij een zegen zal zijn voor deze gemeente.” aldus Istrahel Schorea, die namens het bestuur van het Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten aanwezig was.

 

Delen:

Reacties zijn gesloten.