Lex van Dijk doet intredeOp sabbat 30 maart heeft ds. Lex van Dijk intrede gedaan in de gemeente Uniek. Lex van Dijk en zijn vrouw Brigitte werden warm onthaald. Hij sprak over het ontbreken van de stem van God tijdens het sterven van Jezus. Twee keer horen we de stem van de Vader in Marcus. Maar de derde keer is het stil. Maar God is er zij het niet in de vorm van een stem. Hij is er door het voorhangsel dat scheurt net zoals de hemel scheurde bij de doop. Hij is er door het woordje Geest dat zowel gebruikt wordt bij de doop als ook bij het sterven. En vooral is Hij er door de woorden van de centurio ‘Waarlijk deze man was de zoon van God’.

Ook wij missen Gods aanwezigheid weleens in ons leven maar laten we maar verder kijken dan onze neus lang is en we zien hem. We komen zijn stem niet altijd tegen op de manier die we zouden verwachten en op de plaatsen waar we hem zouden verwachten. God blijft bij ons. Hij is er met Pasen, met Pinksteren, op sabbat en alle dagen er tussen in. De heer gaat met ons mee op onze gezamenlijke reis. Met deze mooie woorden was 30 maart voor de gemeente Uniek weer een nieuwe stap in hun ontwikkeling. We wensen Uniek en Lex en Brigitte van Dijk veel zegen in de komende periode.

Delen:

Plaats een reactie