Mederijders.

Motorrit

De voorjaarsmotorrit voor 2013 is dit jaar uitgezet door Jan de Vlieger en Henri Wint en zal door hun thuisprovincie Noord-Holland voeren.

De rit is op zondag 26 mei aanstaande en start uiterlijk 11 uur bij de McDonald’s aan de IJdoornlaan langs de A10 Noord boven Amsterdam. Verzamelen, kennismaken, iets drinken en bijpraten kan natuurlijk al eerder. Er zit een tankstation naast de Mac. Vandaar gaat het naar Zaandam, langs het Noordzeekanaal en via een oude zeedijk en de Stelling van Amsterdam naar Wormerveer. Vanuit Wormerveer gaan we naar Spijkerboor, dan langs het Noord-Hollands Kanaal naar Purmerend; vervolgens via Oosthuizen, Schardam en Beets naar Avenhorn, waar we kunnen rusten en lunchen in Partycentrum Avenhorn.

Na de rust gaan we naar Oudendijk, Schermerhorn, Ursem, Stompetoren (even dwars door Alkmaar), Bergen, Egmond, Alkmaar, Heiloo, Limmen, Castricum, Heemskerk, Beverwijk, de sluizen van IJmuiden naar Santpoort, waar de tocht eindigt.

Het wordt een rit van zo’n 170 kilometer.

We rijden dus van de IJsselmeerkust tot de Noordzeekust, zien dijken, forten, duinen, bossen, IJsselmeer, sluizen en wat dies meer zij.

Op de doorkomsten bij Alkmaar en Heemskerk na zijn het allemaal mooie, smalle, slingerende wegen. Iedereen die denkt dat Noord-Holland niets te bieden heeft zal versteld staan!!!

Mochten de weersomstandigheden dusdanig slecht zijn dat de tocht deze dag af wordt geblazen, dan proberen wij het twee weken later op 9 juni opnieuw. Zelfde tijd, zelfde plaats. Wij laten jullie dat uiteraard zo snel mogelijk weten.

Delen:

Plaats een reactie