Vorige week woensdagochtend zat ik in de intercity van Schiphol naar Amersfoort en kon via de Wi-Fi service van de NS prima internetten en e-mailen. Met veel plezier las ik toen de blog van collega Tom de Bruin waarin hij het goede nieuws vertelt over zijn a.s. promotie. Super!

foto_trein

Afgelopen vrijdag kreeg weer een adventist een lintje (zie nieuwsbericht op deze site) en met ongeveer dezelfde frequentie gaat er weer een adventist promoveren. Hoewel ik niet volledig ben, denk ik aan de doctorstitel in recente jaren voor Willem van Rhenen, Oliver Glanz, Rudy van Moere, Jean-Luca Murk en Danielle Koning. En nu komt onze uniesecretaris in dit rijtje.

Om als predikant te functioneren heb je geen doctorstitel nodig. Toch is het goed als ook predikanten promoveren. Het is van belang dat religieuze leiders – ook binnen onze kerk – aan het wetenschappelijk debat meedoen. En tegelijkertijd kort en krachtig kunnen uitleggen aan onze achterban waarmee zij bezig zijn (zoals Tom dat heeft gedaan in zijn laatste blog).

Blij ben ik ermee dat we in Nederland niet zo krampachtig omgaan met een titel. In het buitenland, ook in onze kerk, wordt te pas en te onpas iemand aangesproken met zijn titel. Dat lijkt me wat overdreven.

Een andere ontwikkeling van de laatste dagen is het nieuws dat ik (eindelijk) aan het ‘tweeten’ ben geslagen. Best makkelijk en grappig om te doen. Ik hoop dat ik daardoor mijn volgers iets kan laten weten over mijn activiteiten. Zo heb ik onlangs dagelijks over bevindingen op Curaçao getwitterd. (@VoorzitterNUC).

Voor morgen – de laatste Koninginnedag voorlopig totdat de Prinses van Oranje Catharina Amalia de troon bestijgt – heb ik vooral de wens dat alle feestvreugde normaal en zonder incidenten zal verlopen. Lang leve de koning!

Delen:

Plaats een reactie