Opnieuw neemt een adventist deel aan de jaarlijkse lintjesregen. Vanmorgen werd E.B. Brinkman uit Kamerik in zijn gemeentehuis te Woerden verrast toen hij de onderscheiding van lid in de Orde van Oranje-Nassau ontving. Sinds 2007 is hij de zesde gedecoreerde die betrokken is bij de Nederlandse Adventkerk.
lintjes
Bert Brinkman was jarenlang als cardioloog verbonden aan het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis te Woerden. Vorig jaar ging hij met pensioen. Bovendien heeft hij zich binnen de Adventkerk bestuurlijk verdienstelijk gemaakt, o.a. voor Woonzorgcentrum Vredenoord en als ouderling. Dit laatste ambt bekleedt hij nog steeds in zijn thuisgemeente Amersfoort.

“Ik werd vanmorgen het gemeentehuis ingeloosd door mijn vrouw en ik was totaal verrast door de onderscheiding. Ik voel me bijzonder vereerd” zegt Bert Brinkman. Namens de Nederlands Unie heeft ds Wim Altink, voorzitter, de gedecoreerde vanmiddag gefeliciteerd.

In de recente adventgeschiedenis werd de heer A.C. Balk, lid van de gemeente Haarlem, koninklijk onderscheiden voor zijn veelzijdige inzet. Dit vond plaats in 2007. In 2010 werden de volgende personen onderscheiden eveneens voor hun betrokkenheid bij de samenleving en hun plaatselijke adventgemeente: de heer Jan Kerssen (Ridder in de Orde van Oranje Nassau /Groningen) en de heer Dimitri Triantos en mevrouw Magda Triantos-Kooij (beiden Lid in de Orde van Oranje Nassau / Zwijndrecht). Vervolgens in 2011 ontving mevrouw Angélique Hornis van der Horst van de adventgemeente Emmen haar lidmaatschap in de Orde van Oranje Nassau.

“Het is bijzonder dat zes geloofsgenoten koninkljik worden erkend voor hun verdiensten in de maatschappij en kerkelijke gemeente terwijl de Adventkerk in Nederland juist (maatschappelijke) betrokkenheid als speerpunt heeft gekozen voor haar beleid” aldus Wim Altink.

Delen:

Plaats een reactie