Van 8–10 februari ’13 waren ruim 60 kerkplanters uit Nederland en België in het Vormingscentrum van Oud Zandbergen bijeen. Rudy Dingjan, stafmedewerker van Gemeente Groei, ziet de vruchten van ruim 15 jaar intense training. De workshops tijdens dit weekend werden o.a. geleid door planters van het eerste uur: degenen die uit ervaring weten wat het betekent om een nieuwe gemeente van de grond te tillen.

Screen Shot 2013-04-30 at 11.01.41

Jurrien den Hollander, stafmedewerker Vorming en Toerusting, maakte ook zijn opwachting bij de planters. Hij nodigde hen uit om vrijwillig een test in te vullen. Een kwaliteittest waaruit de zes belangrijkste persoonlijkheidsdimensies naar voren komen. Het blijkt dat de planters op een aantal significante onderdelen beter scoorden dat de gemiddelde Nederlander: bijvoorbeeld op het onderdeel “integriteit,” “emotionaliteit” en “consciëntieusheid.”

Wat blijkt: onze kerkplanters horen bij het neusje van de zalm van onze samenleving! Uiteraard wil Jurrien weten hoe dat zit bij de rest van de christenen in Nederland!

Soms kan je het gevoel bekruipen dat de kerk zo aan de rand van het dagelijks leven is beland, dat zij er weinig meer toe doet. De marginalisering werkt dan ontmoedigend. Een onderzoek zoals hierboven genoemd laat zien dat gelovigen – in dit geval adventistische kerkplanters – veel in hun mars hebben. Deze kwaliteit aangevuld met Gods inspiratie geeft de kerk vleugels.

Delen:

Plaats een reactie