Ik heb er in vorige blogs geen geheim van gemaakt dat ik onze koningin een vakvrouw vind. De speech waarin zij haar aftreden bekend maakt geeft dat opnieuw aan. Dat zij ruim baan nu wil geven voor de nieuwe generatie is niet alleen goed maar roept ons allen op om de nieuwe koning ons vertrouwen te geven. En dan niet omdat we dezelfde voornaam hebben…

Queen Beatrix abdicates

Het is jammer dat zo’n bericht van troonswisseling door de media gehypt wordt en daarom stop ik er mee om er verder in deze blog over te schrijven.

Het grootste gedeelte van de predikantswisseling is afgelopen zondag door het Algemeen Kerkbestuur besloten. Morgen vindt in Rotterdam-Zuid de eerste intrededienst plaats. Ds. Hans Ponte neemt afscheid (met eigen overdenking) en tegelijkertijd zal morgen de nieuwe predikant van Rotterdam-Zuid, ds.
Duco Kerssen (ook met een overdenking) zijn intrede doen. In de middag zal ds. Hans Ponte in zijn rol als landelijk jeugdsecretaris de verbouwde jeugdaccomodatie aan het Rotterdamse Amelandseplein openen.

Ik ben blij dat de besluitvorming over de pastorale invulling van gemeenten vlot verloopt. De vaart zit er in. Aan de formulering van het uniebeleid voor de komende vijf jaar wordt druk gewerkt en de heidagen zijn niet van de lucht. Na het succesvolle ‘heiweekend’ van het Algemeen Kerkbestuur, twee weken geleden, is er a.s. woensdag een bezinningsdag van de stafmedewerkers en dagelijks bestuur van de unie, terwijl ik a.s. vrijdag weer de hei op kan met het nieuwe ADRA bestuur.

Wat mij betreft is het allerbelangrijkste dit: dat de landelijke organisatie niet alleen ten dienste staat van de plaatselijke gemeente, maar dat de direct betrokkenen (predikanten, leden en ADRA contactpersonen) uit eigen ervaring zullen aangeven dat de (landelijke) kerk een professionele, open, ‘klantvriendelijke’, visionaire en optimisme uitstralende organisatie is.

Op 1 maart 2005 kwam André Amsen als boekhouder in dienst van de Nederlandse Unie. Van 2007-2012 heeft hij de kerk gediend als penningmeester. Nu 8 jaar later was gisteren zijn laatste werkdag bij ons. We hebben als collega’s hem bedankt voor zijn grote mate van dienstverlening, zijn integriteit, zijn humor, zijn praktische insteek en zijn grote inzet voor God en de kerk als penningmeester en boekhouder. In de volgende Advent zal een interview met André te lezen zijn waarin zijn toewijding naar de kerk in de afgelopen 8 jaar naar voren komt. We wensen hem succes in het vinden van een nieuwe werkkring. Zijn afscheid vind ik niet minder belangrijk dan dat van onze vorstin.

Delen:

Plaats een reactie