Net teruggekeerd van een weekend in de Veluwse bossen. Als nieuwgekozen Algemeen Kerkbestuur (AK) hebben we de afgelopen 48 uur op de “hei” gebruikt om samen te eten, samen na te denken en samen te bidden.

1_copy51We zijn “een nieuwe churchplant” , riep één van ons, om uitdrukking te geven aan de verbondenheid van deze nieuwe groep. In de sessies van kennismaking en bouwen aan vertrouwen hebben we elkaar beter leren kennen. Verder hebben we zo’n vijftien kernwoorden voor beleid kunnen vaststellen. Tenslotte hebben we de manier van werken en vergaderen als AK afgesproken.

Het is nu te vroeg om inhoudelijk aan te geven waar het AK met de kerk in de komende vijf jaar heen wil. Op de Toogdag van 9 maart zal het AK de toekomstplannen in grote lijnen alvast presenteren, terwijl voor 1 juni a.s. een uitgewerkt plan af zal zijn.

Een paar indrukken? Er werd verschillende keren aangegeven dat de link tussen unie en gemeente steviger zou moeten. Samen hebben we de afwas gedaan, koffie en thee gezet, en samen zijn we met touw in DE weer geweest. Inderdaad, letterlijk in HET koude weer geweest. Touwen spannen en elkaar door de openingen dragen. Hoe plannen we, hoe pakken we dit aan, wie neemt initiatief, wie durft, waar liggen iemands kwaliteiten, alles waar het bij spellen rondom kennismaking- en groepsprocessen over gaat.

Belangrijkste: het AK is toegerust voor haar taak om de Adventkerk in de komende vijf jaar te leiden, te sturen en te inspireren, zolang zij een goede follow up geeft aan dit weekend.

Delen:

Plaats een reactie