Van vrijdag 11 tot en met 13 januari 2013 vond er op Oud Zandbergen speciaal voor koppels een inspirerend Relatie Verrijkingsweekend plaats. Hieronder leest u het verhaal van Nicole Sauvillers uit gemeente Antwerpen.

8386456342_2e637fcf7c_b

In november vorig jaar volgde ik een intensief trainingsweekend ‘Kids in Discipleship’ en een inspirerend ‘Chocolade Boetiek’ vrouwenweekend. Beide weekends waren tot in de puntjes verzorgd, telkens met verrassende verwennerijtjes. Daarom trok ik op 11 januari met hoge verwachtingen én echtgenoot naar het Relatie Verrijkingsweekend dat het gezinspastoraat van de Nederlandse Unie voor de tweede keer organiseerde in het vormingscentrum in Huis ter Heide. We hadden geen idee wat op het programma stond, behalve dat we vooraf een temperamententest moesten invullen. En dat onze antwoorden – en dus temperamenten – hemelsbreed uiteen lagen. Maar of dat nu een goed of slecht teken was…?

Tijdens de eerste avond zette John Sanches de oorsprong van conflicten en de factoren die conflictmanagement beïnvloeden in een Bijbels kader. Van Genesis (Gen. 3: 1-13) over Efeze (Ef. 2: 16-18 en Ef. 4: 25-27) tot Openbaring (Op. 12: 7-9, 12) werden we geconfronteerd met disharmonie en conflict, met verzoening en herstel. De avond werd afgesloten met de toelichting bij de temperamententest. En gelukkig bleken er geen ‘foute’ combinaties te bestaan, wel specifieke manieren van conflictmanagement bij de combinaties van temperamententypes. Oef!

Zaterdag volgden we verschillende workshops en maakten we tijdens een verfrissende wandeling op het prachtige domein nader kennis met de andere deelnemers. In totaal namen 21 koppels, waaronder 3 uit België, deel aan dit weekend. Inspirerende ervaringen werden gedeeld en contactgegevens werden uitgewisseld.

De laatste dag was er geen sprake van rustig ‘uitbollen’, integendeel. John Sanches gaf een boeiend betoog over diepte evangelisatie van het huwelijk. Aan de hand van Efeze 3: 14-21 leerden we dat het huwelijk tot volle bloei komt als het gegrondvest en geworteld is in de liefde van God. Als afsluiter volgde een aangrijpende eredienst met de hernieuwing van onze huwelijksbeloften. En als kers op de taart kregen we het heuglijke nieuws dat in november een vervolgprogramma voorzien is. Wij kijken er alvast naar uit!

Delen:

Plaats een reactie