Ik houd vanmorgen kantoor in het atrium van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Deze blog schrijf ik op één van de beschikbare computers van het LUMC, via mijn iPad blijft de e-mail stroom op gang, en mijn oude Nokia geeft sms bliepjes.Els, mijn vrouw, is bij de oncoloog geweest voor de routine afspraak en we hebben net genoten van een lekker kopje koffie. Zij is nu even in de boekhandel en kijkt gelijk even of het nieuwe boek van Désanne Brederode al op de planken ligt. In dit boek gaat de filosofe in op het feit dat er volgens haar nog nooit een tijd is geweest met zoveel zoekende mensen. En dat geeft kansen voor levensbeschouwelijke organisaties. Ze spreekt over “met je ziel onder je arm lopen hetgeen tot heel veel moois kan leiden.” Onlangs hoorde ik haar bij het programma “Eeuwigh gaat voor Ogenblick” van Antoine Bodar en zij heeft interessante dingen te melden voor de kerk anno 2013.

Enfin, als Els zo terug komt, gaan we daarna naar het LUMC restaurant waar we samen met onze dochter Saskia een broodje gaan eten. Daarna zal Els de lift nemen naar de elfde etage voor haar chemo shot. Het blijft een wonder dat de chemo blijft aanslaan. Het experimentele onderzoek waaraan Els meedoet slaat slechts bij 20 procent van de patienten aan. Er is dus wat ons betreft reden tot dankbaarheid!

Als we straks naar huis (ter heide) rijden, zullen we de deelnemers voor het relatie-verrijkings weekend op het terrein van Oud Zandbergen zien rijden en lopen. Ik ben er erg trots op dat we dit als kerk organiseren. Eén van de workshops gaat over “Pesten.”

En tenslotte: de wereldkerk heeft 9-19 januari uitgeroepen tot een gebedstiendaagse. Wilt u bidden dat de plaatselijke gemeenten en churchplants plaatsen zullen zijn waar een ieder zich welkom voelt, dat de unie de gemeenten kan ondersteunen en dat er voldoende Geestkracht, middelen en mensen beschikbaar zullen blijven om de opdracht van Jezus uit te voeren!

Saskia is inmiddels gearriveerd en het is tijd voor een broodje.

Delen:

Plaats een reactie