wim altink
Tekst document is te downloaden PDF.

File is te downloaden MOV.

“Broeders en zusters,

Een nieuw jaar ligt voor ons. Doen we hetzelfde als in 2012, gaan we gewoon van dag tot dag, van maand tot maand, hetzelfde doen wat we altijd gewend zijn om te doen? Ook in de kerk?
Dan worden we eigenlijk gestuurd vanuit het verleden. Jezus heeft beloofd – en die woorden gelden ook voor 2013 – dat Hij zal terugkeren naar deze wereld. En dat zal een totale ommekeer zijn van wat er op deze wereld gebeurt. Een nieuwe wereld wordt dan geschapen.

De crisis waar we steeds onze mond van vol hebben, zal dan uiteindelijk tot een climax komen en er komt werkelijk een nieuw begin. Als we dat geloven, dan worden we bepaald door de toekomst.
Dat bepaalt ons leven in 2013. Althans dat is mijn wens voor u en voor mij, voor het leven van de gemeente. Dat wij als unie en gemeente samen kunnen optrekken, uitziende naar de wederkomst van Jezus Christus.

Wat het jaar gaat brengen weten we niet. Of het geluk is of verdriet. Maar Jezus zegt eigenlijk ‘laat je niet teveel door het heden leiden. Kijk vooral naar de toekomst.’ God roept ons naar een geweldige toekomst – en het is mijn wens dat we dat steeds voor ogen houden en dat we daardoor onze keuzes laten bepalen.

Ik wil mijn talenten en tijd vandaag geven omdat Jezus terugkomt. Omdat we die verwachting dat geweldige vooruitzicht hebben, zegt Jezus ons in 2013: “Maak je geen zorgen.”

En dat is tot slot wat ik namens het hele unieteam aan u allen wil meegeven voor het nieuwe jaar ‘maak je geen zorgen.’

God zegene u.

Wim Altink
Voorzitter Nederlandse Unie van Adventkerken

Delen:

boek

Plaats een reactie