Boven mij hangen de kerstkaarten. Voor het eerst heb ik voor deze Kerst twee slingers door de kamer gehangen waaraan met behulp van kleine kleuren knijpers de kaarten hangen te wapperen.Deze simpele doch efficiënte uitvoering van kerstkaarten display (in voorgaande jaren belandden ze op een stapel) heb ik overgenomen van Annemarie op het uniekantoor. Zij verzamelt de kerstkaarten uit mijn kantoor en hangt ze vervolgens met koord en knijper voor de open haard beneden in de Raadszaal.

Deze huiselijke activiteit – ik heb het nog steeds over de twee slingers – vervangt dit jaar het aanbrengen van de lichtjes in de grote hulst buiten. Dat is ook leuk, maar mijn vrouw vertelt met enige regelmaat dat het goed voor je is om ingesleten patronen zo nu en dan te veranderen. Ze heeft een onderzoek gelezen – zij is gek op dat soort dingen – waaruit blijkt dat Alzheimer trager vat op je krijgt als je vaste tradities op een nieuwe manier aanpakt. Zo is het goed om aan de vergadertafel en de Kerstdis eens op een andere plek te gaan zitten. Je ziet je collega’s en familieleden eens van een andere kant en dat opent wellicht andere perspectieven.

Gisteren waren we met o.a. de Deense tak van onze familie reeds bijeen. Mijn schoonzus vond – bij velen bekend als de juf van de schrijfcursus en de moeder van de kleine big – het tijd worden om in 2013 het roer om te gooien. Alleen weet ze nog niet hoe. Je vaste baan opgeven in deze onzekere tijden doe je ook niet zomaar. Gaandeweg de avond kwamen we tot de conclusie dat een eettent opzetten wel een leuke bezigheid zou zijn. Mijn zwager (tandarts) zorgt voor de kletspraatjes tijdens de bediening en daarom zal het etablissement “praatjes vullen gaatjes” gaan heten. Mijn vrouw zorgt voor de onvervalst heerlijke pompoensoep en eerder genoemde juf voor het kaasplankje. Ik vrees dat mijn rol het bedienen van het koffieapparaat en het zetten van thee is. Meer keukenproductie kan men van mij niet verwachten. Mijn dochter heeft de meeste horeca werkervaring, dus het gaat vast lukken. Wie verder als kok zal fungeren en wie het business plan gaat opstellen hebben we verder na deze gezellige avond niet opgetekend.

De fantasie en nieuwe buitenissige ideeën vierden hoogtij en daar ging het om. Ik wens u voor de Kerst veel ontspannen momenten en nieuwe gezichtspunten, serieuze en minder serieuze.

De Kerstdienst afgelopen sabbat (zaterdag) in de adventgemeente Leiden was een geslaagde start voor het komende reces. Even tijd om op adem te komen. Ik wens u allen gezegende kerstdagen!

Delen:

Plaats een reactie