Soms krijg je van die berichten die ongelofelijk zijn. Berichten die je amper kunt geloven. Berichten waarvoor je eerst bij moet komen voordat je ze kan verwerken.Ik ken zulke berichten maar al te goed. Ik zat nietsvermoedend op het uniecongres, en de voorzitter van de divisie vroeg of ik algemeen secretaris wilde zijn. Ik was zo van mijn apropos, ik had niet eens met mijn vrouw overlegd voordat ik “ja” zei. Zij moest horen van mijn aanstelling via twitter.

Ik weet nog in 2006, toen ik de Atlantische Oceaan overstak met een ring in mijn zak. Ik ging mijn vriendin vragen om met mij te trouwen. Het antwoord wist ik eigenlijk al, maar ik ging het toch proberen. Toen ze “Ja!” zei, antwoorde ik “Wat jammer.”

Ongelofelijke berichten. Nu dat het kerst is, sta ik toch altijd weer stil bij de ongelofelijke berichten in het kerstverhaal. “Maria, je bent weliswaar maagd, maar je wordt zwanger.” “Zacharias, je bent al oud, maar je krijgt toch nog een zoon.” “Jozef, geloof het of niet, je vrouw is zwanger… van God.”

Ongelofelijke berichten. Maar dan heb ik het nog niet gehad over het meest ongelofelijk bericht. “Tom, God houdt zoveel van jou dat hij zijn zoon opoffert voor jou.” Ongelofelijk, en dan zegt God het niet alleen tegen mij, maar tegen iedereen die maar wil luisteren.

Deze kerstdagen, onthou dat ongelofelijk bericht.

Delen:

Plaats een reactie