Van 8 t/m 11 november klinkt regelmatig de slogan “Ieder kind een discipel van Jezus NU!” over het terrein van Oud Zandbergen. Een team uit gemeente Amersfoort en een team uit gemeente Antwerpen zijn vol enthousiasme bezig met de training van Kids in Discipleship. Kids in Discipleship (KID) gelooft in het Bijbelse model dat het primair de taak van de ouders is om kinderen, tijdens de jaren waarin ze gevormd worden, te begeleiden en te helpen in hun geestelijke ontwikkeling. KID rust ouders en gemeenten toe om het model van discipelschap beschreven in Deuteronomium 6: 4-9 handen en voeten te geven.

De KID training is interactief, intensief en afwisselend. Vrijdagavond is voor de deelnemers een hoogtepunt. Een viertal gezinnen van gemeente Arnhem en Nijmegen laten namelijk live zien hoe een KID bijeenkomst er in de praktijk aan toegaat. De kinderen genieten net zo als altijd en vergeten helemaal dat er vele ogen meekijken.

Na vier dagen training gaan de teams moe maar voldaan en met een certificaat op zak weer naar huis. Ze zijn startklaar om Kids in Discipleship in de eigen gemeente in de praktijk te brengen.

Het is de eerste keer dat er in Nederland door het gezinspastoraat een KID training is verzorgd. Wilt u ook met een team uit uw gemeente met Kids in Discipleship aan de slag? Dat kan! De volgende KID training vindt plaats van 16 t/m 19 mei 2013. Meer informatie over deze training vindt u terug in de kalender op deze website.

Ieder kind een discipel van Jezus NU! Heeft u niet ook dezelfde wens?

Delen:

Plaats een reactie