Door technische storing is deze blog later geplaatst dan dat u gewend bent van ons:

Het is drie uur op een maandagmiddag, aan de oostkust van de VS. In Nederland is het negen uur in de avond. Ik zit in de kleine bibliotheek van de Adventist Review/ Adventist World burelen. De hoofdredacteur van deze bekende tijdschriften laat het ook dit jaar weer duidelijk aan me weten: maak gerust gebruik van een ruimte waar je kunt e-mailen, schrijven en copieren. Vriendschap opent deuren.
Op een scherm aan de muur kan ik de beraadslagingen van de jaarvergadering volgen. Nu wordt het verslag van de afdeling Onderwijs behandeld. Zo dadelijk zal ik me weer in de plenaire zaal begeven. Nu eerst mijn blog creëren en cyberspace in sturen.

Deel uit maken van het bestuur van de wereldkerk is een bijzonder gegeven. Zal mijn aanwezigheid en stem veel verschil maken in een comité van ruim 320 leden? Waarom de moeite nemen om een jet leg een paar dagen met je mee te nemen?
Gisteren at ik lunch met iemand die in Seoul woont en het werk van de kerk behartigt in Zuidoost Azië. Hij komt met enige regelmaat in China en wist de nodige interessante feiten over onze kerk in China te vermelden. Tijdens de workshops (afgelopen donderdag en vrijdag) over leiderschap viel mij op dat veel unies te maken hebben met een verkeerde toepassing van de kerkelijke wet- en regelgeving (Working Policy).

Tijdens korte autoritten van en naar het hotel spreek ik met collega-voorzitters uit Zweden, Noorwegen, Denemarken, Groot Britannië, Finland en de Baltische Staten.
Met leden van het Dagelijks Bestuur van onze divisie praat ik over het a.s. uniecongres en met een oud-collega drink ik een kop koffie.

Deel uit te maken van een proces van informatie uitwisseling en besluitvorming is geheel iets anders dan via Internet op de hoogte komen van een persbericht m.b.t. de Annual Council van de Generale Conferentie (zoals de jaarvergadering officieel heet). Hoe is de sfeer, wat is de insteek, hoe ziet de helikopter view eruit?
Kortom: het is goed om als Nederlandse Adventkerk deel uit te maken van een groter geheel. Voor het delen van informatie, advies, inspiratie en visie. Ondertussen zie ik uit naar de terugvlucht a.s. woensdagavond.
Er gaat niets boven je eigen bed.

Wim Altink

Delen:

boek

Plaats een reactie