Bustocht heilige huisjes

Als onderdeel van een ‘wereldreis’ door Zeist vond op zondag 30 september 2012 een bustocht plaats langs heilige huisjes. Dit jaar konden belangstellenden de Hindoetempel in Vollenhoven en de kerk van de Zevende-dags Adventisten in Huis ter Heide bezoeken.

Het was een leuke kans om aan belangstellenden iets over onze kerk te vertellen.

Om 13.30 uur kwamen de vrijwilligers aan om het middagprogramma nog eens door te spreken en samen te bidden.. Om 14.00 uur arriveerde de bus op het terrein met daarin de ‘wereldreizigers’. Aan sommigen was door de gekleurde stip op hun voorhoofd nog te zien waar het eerste programmapunt afgewikkeld was. Zij werden onthaald op drank en hapjes en namen plaats in de kapel waar een doorlopende diavoorstelling een beeld gaf van het gemeenteleven.

Geloof in vogelvlucht
Na een welkom door Hans Wisselink verzorgde de huisband enkele geestelijke liederen en Ton Steens mocht in vogelvlucht iets over onze kerk en ons geloof vertellen. Daarna werd de groep in kleine groepjes opgesplitst en aan een adventist gekoppeld om vragen te stellen. Dat was een kwestie van: gewoon de vragen op je af laten komen en vertellen waarom je adventist bent en wat je leuk vindt aan onze kerk. Natuurlijk kwamen de bekende onderwerpen als sabbat, grote doop en gezondheid aan de orde.

Blij verrast
De ruim dertig ‘reizigers’ uit Zeist waren erg blij verrast over wat wij hun hebben laten zien en horen. Wie dat wilde kon een ‘Advent’ mee naar huis nemen, of een sabbatschoolboekje of het boekje ‘Wat Adventisten geloven’.

In het hoofdgebouw vertelde Henk van Rijn de groep het een en ander over de geschiedenis van het landgoed en de opstallen. De middag sloten we af in de basisschool. Daar vertelde Jeu Boelen iets over de basisschool en het lesprogramma. Om 16.00 uur was het programma afgelopen.

Terugkijken
We kunnen terugkijken op een geslaagde voorlichtingsmiddag. De aanwezige journalist vertelde dat hij onder de indruk was. “Ik moet mijn visie op de Adventisten bijstellen. Jullie zijn een open, vrije en spontane gemeente van gelovigen. Ik dacht daar voorheen anders over”, zei hij.

Reacties
Tot slot nog enkele reacties van de deelnemers:

“Ik kom zeker een keer op zondag, oh nee, op zaterdag kijken tijdens een dienst.”

“We willen Tom de Bruin ook een keer horen spreken, wanneer heeft die zijn stem weer terug?”

“Wat jammer dat onze tijd zo kort is; jullie hebben zoveel te vertellen.”

“Ik merk aan jullie allemaal dat jullie enthousiast en bevlogen zijn.”

“We willen zeker een keer de kerkdienst meemaken.”

Delen:

boek

Plaats een reactie