BLOG deze week door: Wim Altink,
Een paar berichten in deze blog vanaf onze vakantiestek. Wind in de zeilen
Na de geslaagde en redelijk intensieve dagen van het predikantenconvent in Slovenie was er vorige week tijd om nieuwe ontdekkingen te doen omtrent het bijbelse begrip pneuma ( wind, geest). Het is verrassend om te zien hoeveel het boek Openbaring schatplichtig is aan de oudtestamentische profeteten Ezechiel en Zacharia als het om pneuma gaat. En het is een uitdaging om dat onder woorden te brengen. Je ziet allerlei lijnen lopen, zoals het feit bijvoorbeeld dat Openbaring 4 minstens 7 keer gebruik maakt van Ezechiel 1, waarbij de contekstuele setting verschillend is en qua inhoud opmerkelijke overeenkomsten vertoont.

Gisteren ontving ik een telefoontje of ik binnenkort kan voorgaan in een doopdienst, verder ben ik in mijn gedachten bezig met komend weekend waar we op zondag 9 september een info morgen houden voor afgevaardigden en info middag voor dagvoorzitters, dit alles ter voorbereiding van het uniecongres. Temidden van dit soort dingen lukt het om te genieten van het laatste deel van onze zomervakantie. Er is voldoende wind in de zeilen hier op het meer!

Ten slotte hoop ik dat collega Bert Nab zijn blog weer oppakt, want sinds de laatste van 19 juli mis ik het. Hij heeft een goed excuus, hij is vorige week verhuisd!

Wim Altink,
Voorzitter NUC

counter statistics
.

Delen:

boek

Plaats een reactie