Van 16 tot en met 20 mei 2012 is Camporee 2012 gehouden van AJV scouting. Het thema was piraten. Dit keer niet op ons vertrouwde terrein, maar te Gilwell Ada’s Hoeve te Ommen, een rustige bosrijke omgeving aan de Vecht.

compositie_camporeeDe opening werd verricht door enkele scoutleiding die zich verkleed hadden als Piraten en de rust verstoorden met enkele kanonskogels.

Hierna zetten zij voet aan wal vanuit een bootje en claimden toen het kampeerterrein. Ze hadden ook een speciale gevangene meegenomen die direct aan de scouts werd voorgesteld, Maarten Booij.

Maarten Booij was de spreker voor deze camporee en hij is zelf ook scout geweest bij AJV scouting. Hij zag er trouwens meer uit als kapitein dan een gevangene.
Tijdens de dagopeningen, wist hij enkele Bijbelse figuren zondanig te belichten, dat wij ook hun stoere “piraten” eigenschappen konden zien.

Scubalum, is daarom een woord die enkele scouts thuis hebben meegenomen vanuit kamp. Verder wist Maarten, op een interessante manier een beeld te schetsen van bekende bijbel verhalen, dat je je bijna in een film waande die een mix was van “Pirates of the Caribbean” en een goed vertelt kinderverhaal op sabbatmorgen.

Ook de verschillende speltakken hebben hun aparte programma’s gedraaid. De Welpen waren volop in competitie om de begeerde kampwimpel te bemachtigen. De wimpel van de welpen voor Camporee 2012 is naar Twente gegaan.

De scouts en explorers hebben vlotten gesjord en zijn daarmee de Vecht opgegaan. Niet alle pogingen waren even succesvol, maar ze hebben hier veel plezier aan beleefd.

Jeroen Tuinstra, de Jeugdsecretaris, werd nog speciaal in het zonnetje gezet tijdens zijn laatste Camporee. Dit was aan het begin van de bonte avond bij het grote kampvuur kuil.

Op zondagmiddag werd het zonnige kamp afgesloten en kon terug gekeken worden op een relaxed en goed verlopen kamp.

Op naar volgend jaar, waarvan het thema al bekend is, namelijk …..Liefde

Delen:

boek

Plaats een reactie