BLOG deze week door: Wim Altink,

Ook het Leger des Heils bestaat 125 jaar, net zoals de Adventkerk (zie mijn vorige blog).
Dit weekend tijdens de feestelijkheden en eredienst van het Leger zal een vertegenwoordiger van de Nederlandse Unie aanwezig zijn. Het is goed om het Leger te feliciteren met 125 jaar ‘ doen wat je gelooft.’
Leger des Heils
Hans van Vliet, de leider van het Leger in Nederland en Tsjechie, weet heel goed dat de hedendaagse maatschappij tegenwoordig anders omgaat met geloven dan vroeger. Dat betekent volgens hem niet dat mensen niet meer open staan voor het Evangelie. Hij zegt: “Als het Leger er niet was gewwest, dan hadden letterlijk honderduizenden mensen Christus niet leren kennen. en waren zeer velen niet geholpen uit een uitzichtloze situatie. Onze relevantie is vandaag de dag net zo groot als vroeger. Zoeken naar nieuwe vormen, zonder de inhoud van onze boodschap geweld aan te doen.” Daar kan ik me helemaal in vinden.

Het Grote Opdracht Festival dat dezer dagen op Oud Zandbergen door de Adventkerk wordt georganiseerd laat een grote verscheidenheid aan creatieve manieren zien om het Evangelie in deze tijd handen en voeten te geven. Zonder dat wij als adventisten de inhoud van onze boodshap veranderen, is het van belang van onze broeders en zusters van het Leger te leren dat ook ‘ wij doen wat we geloven.’

Wim Altink,
Voorzitter NUC

counter statistics
.

Delen:

boek

Plaats een reactie