Blog van deze week door Rudy Dingjan

Gisteren heb ik de tijd genomen om op Internet een film van bijna een uur over William Tyndale te bekijken (www.hopetv.org.uk). Tyndale was de grondlegger van de eerste Engelse bijbelvertalingDeze productie van Mervyn Weir is gesponsord door de Britse unie en Zuid-Engelse conferentie van onze kerk. Ik ben er trots op. Hij combineert eigentijdse rap en modern en historisch toneelspel om het thema “Fired Up” (aangestoken) helder te maken: Tyndale had er de brandstapel voor over om zijn taalgenoten in vuur en vlam te zetten voor Gods Woord. De film eindigt even eigentijds als hij begint met de oproep: “Read the Word. Live the Word. Give the Word.”

Aanstaande maandag zal ik overleg hebben met enkele aangezochte commentatoren op de tekst voor een boek over Gods verhaal, de Bijbel. Dat bijbelverhaal heb ik de afgelopen jaren eerst zelf nog weer eens goed moeten lezen en op me laten inwerken. Dat is een heel inspirerende ervaring geweest. Mijn besef van de goedheid van God heeft een volledig nieuwe invulling gekregen. Meer dan ooit ben ik getroffen door de prachtige boodschap van de Bijbel. Ik kan geen betere titel voor mijn boek verzinnen dan ‘Ongelofelijk’.
God is ongelofelijk goed.

Aanstaande dinsdag, 17 april, beginnen de zevende-dags adventisten een wereldwijde bijbelleescampagne. Het is de bedoeling dat we iedere dag een hoofdstuk uit de Bijbel lezen. Gewoon beginnen bij Genesis, om uiteindelijk het laatste hoofdstuk te lezen bij de afsluiting van ons wereldcongres in 2015. Je kunt je bij deze leesactie, die “Revived by His Word” (Opgewekt door zijn Woord) heet, aanmelden via www.revivedbyhisword.org.

Driemaal is scheepsrecht. Aandacht voor Gods Woord is onontbeerlijk om een relatie met God te ontwikkelen die uitstijgt boven de sleur van alledag. Die je uitdaagt, inspireert en in vuur en vlam zet. Als gebed is als uitademen, is bijbellezen als inademen. Je bent alleen maar gezond, als je beide doet!

counter statistics
.

Delen:

boek

Plaats een reactie