24 februari 2012 Jönköping, Zweden [tedNEWS] LIFEconnect (LC), een nieuw en dynamisch initiatief voor het delen van het Evangelie op het web, werd onlangs door ds. Miroslav Pujic, Communicatie & Media Ministries stafmedewerker voor de Trans-Europese Divisie (TED) in Zweden geïntroduceerd met nadruk op de de macht die inherent is aan sociale media.

klik op het logo


klik op het logo
De training begon op vrijdag 17 februari met meer dan zestig mensen die in de Adventkerk in Jönköping verzameld waren voor een tijd van eten, samenzijn en aanbidding waar Berny Carlsson, Jeugd directeur en Web Pastor voor Zweden, sprak over het onderwerp van de missie. Hij stelde voor dat aanbidding en gemeenschap die niet leidt tot evangelisatie en missie hypocriet is. ‘We kunnen niet God te vragen om ons te zegenen als we geen verlangen om het goede nieuws te delen’, zei hij onder vermelding van Johannes 20:21 en Handelingen 1:8; 20:24.

Carlson wees erop dat LC zijn ogen had geopend voor het feit dat “de mogelijkheden om het goede nieuws te delen ons elke dag in het gezicht aanstaren ‘. Sociale media en het internet zijn zeer goed ontwikkeld in Zweden als gevolg van de steeds toenemende vooruitgang in de technologie.

Tijdens de eerste sessie legde ds. Pujic kort het concept van de LC uit en hoe mensen in Zweden hun eigen blogs en social networking profielen gebruiken om geïnteresseerden te brengen naar de LC-hub. Met andere woorden: “digitale zendelingen” kunnen actief deelnemen aan de ontwikkelingen van “discipelen” door middel van activiteiten waarin zij toch al actief zijn.

Mirjana Kicusic, Marketing & Social Media Coordinator, benadrukte het belang van de inhoud, niet alleen om bezoekers te trekken, maar ook om ervoor te zorgen dat wat we delen zowel geloofwaardig als relevant is voor het leven van mensen en de cultuur waarin wij leven. Ze sprak ook over marketing en hoe online voorgangers en digitale missionarissen moeten samenwerken als een team bij het gebruik van internet met goede inhoud. Daarvoor is het van belang dat zij een wekelijks overleg hebben over de strategie hoe de boodschap van het evangelie voor het voetlicht te brengen in nieuwe en innovatieve manieren.

Tot slot, gaf ds. Pujic aan hoe deze nieuwe ‘frontline evangelisatie methode’ is gebaseerd op de wijze waarop Jezus met mensen omging: Jezus bevond zich onder de mensen (online zijn, met behulp van sociale netwerken, het schrijven van blogs, sympathiseren met hen door te chatten / interactie met mensen) , vervolgens voldoen aan hun behoeften, en belangrijker nog, het uitnodigen van mensen om Jezus te leren kennen en Hem te volgen.

Julia Telfer, een studentenbegeleider op Ekebyholm school in Zweden merkte op: ‘Dit is zo geweldig dat alle landen hieraan zouden meedoen.’

LIFEconnect Internet ministerie is nu beschikbaar in 16 talen. Nederland zal binnenkort volgen. Voor meer informatie over LC in ons land: psmetsers@adventist.nl

Delen:

boek

Plaats een reactie