Het Algemeen Kerkbestuur van de Nederlandse Unie heeft in zijn vergadering van 22 januari ingestemd met de verzoeken van vier projecten voor gemeentestichting om te worden georganiseerd tot reguliere adventgemeenten. Het betreft de projecten Het Kompas (Rotterdam-Zuid), Het Middelpunt (Purmerend), Uniek (Utrecht) en X-preszo (Rotterdam –Oost).
De Nederlandse Unie heeft vanaf het begin van de eeuw zwaar ingezet op het stichten van nieuwe gemeenten. Deze projecten worden telkens gedragen door teams van gemeenteleden, die begeleiding ontvangen van een predikant, meestal de predikant van hun moedergemeente. In totaal zijn er sinds 2000 23 projecten gestart. Daarvan zijn er drie stopgezet en drie bezitten ondertussen al enkele jaren de gemeentestatus en richten zich vooral op het Antilliaanse segment van de bevolking. Het is vooral een heuglijk feit dat drie van de huidige vier nieuwe gemeenten zich richten op autochtone Nederlanders.
De unievoorzitter, Wim Altink, feliciteert de vier aankomende adventgemeenten van harte. Hij zal in de komende maanden met Rudy Dingjan, stafmedewerker Gemeentegroei, bij de vier projecten verzelfstandigingsdiensten houden. Die zullen plaatsvinden op 18 februari (Uniek), 24 maart (Het Middelpunt) en 26 mei (X-preszo). Voor Het Kompas is nog geen datum afgesproken.

Delen:

boek

Plaats een reactie