Het is vandaag 31 december, de laatste dag van het jaar 2011.

Meestal is dat een tijd om de balans op te maken van het afgelopen jaar. Een tijd om te reflecteren. Een tijd om niet alleen maar achterom te kijken, maar ook om vooruit te kijken.

Uiteraard kijk ik terug naar het jaar dat achter ons ligt. Ik laat alles nog een keer de revue passeren. Op TV, radio en het internet verschijnen allerlei Top zoveel lijsten. Alles wordt in kaart gebracht: Welke persoon in een bepaalde categorie de beste was, welke band/artiest het meest is gedownload is et cetera. Er worden op Tv jaaroverzichten van het nieuws uitgezonden en het jaar wordt traditioneel afgesloten met een oudejaarsconference.

Begrijp mij niet verkeerd, die verschillende lijsten zijn leuk maar eigenlijk niet belangrijk. Natuurlijk het is goed om te leren wat er het afgelopen jaar beter had gekund. Want daarmee kan je dan in het nieuwe jaar je voordeel er mee doen.

Ook ik als Adventist kijk terug naar het afgelopen jaar. Heb ik mij volledig ingezet? Zijn de keuzes die ik gemaakt heb altijd juist geweest? Maar belangrijker nog ik kan terug zien naar die momenten dat God heel dichtbij is geweest! En dat geeft mijn dan weer hoop voor de toekomst, daar waar het uiteindelijk allemaal om gaat. Het geeft mij ook weer energie om die zegen te delen met mensen die dat nog missen.

Ik wens iedereen een gezond en gezegend 2012!

counter statistics
.

Delen:

boek

Plaats een reactie