‘Hebben jullie het nodig dan?’ – ‘Gaat het zo slecht, haha…?’ – ‘Hè, jullie naar dat weekend?’ Zomaar wat reacties die we kregen nadat we vertelden dat we naar het relatieverrijkingsweekend op Oud-Zandbergen gingen. En hoewel de opmerkingen vooral grappig bedoeld waren, zette het ons ook wel weer aan tot denken: ‘Wat voor een koppels zullen er allemaal zijn en waarom zijn ze daar?’


Groepsfoto

Tijdens het kennismakingsspel op vrijdagavond wordt al snel duidelijk dat de diversiteit van de stellen erg groot is. Mensen uit diverse culturen, uit verschillende delen van het land, met uiteenlopende leeftijden, maar vooral in diverse fasen van hun relatie. Zo is er een aantal ongetrouwde koppels en zijn er ‘lovers’ die al bijna vijftig jaar samen zijn. Na dit spel is het ijs gebroken en blijkt wel dat iedereen op zijn eigen manier veel van het weekend verwacht.

En aan deze verwachtingen wordt het gehele weekend ruimschoots voldaan. Er wordt gelachen (veel gelachen!), er worden serieuze gesprekken gevoerd en hier en daar vloeit een traan. En hoewel de diverse onderwerpen moeilijk zijn samen te vatten in een enkele zin, staat vooral de driehoeksrelatie tussen enerzijds man en vrouw en anderzijds onze Heer centraal. De diverse programma onderdelen sluiten naadloos op elkaar aan, wat zorgt voor een vlotlopend en voorbijvliegend weekend

Uiteraard is dit niet zomaar tot stand gekomen en zijn het uiteindelijk de mensen van de organisatie die het prima programma en de goede sfeer weten te creëren. John Sanches boeit van de eerste tot de laatste minuut en blijkt niet alleen cultuuroverschrijdende gaven te bezitten, maar weet de kloof en aantrekkingskracht tussen man en vrouw prima aan te voelen en te verwoorden. Genevieve Yeboah weet met haar vakkennis zelfs de lastigste vragen probleemloos en naar ieders tevredenheid te beantwoorden. Madelon Comvalius en Heidi Grit hebben alles tot in de puntjes georganiseerd en zorgen op de juiste momenten voor de nodige ontspanning. Ron Grit ondersteunt de sprekers met beeld en geluid en werpt zich op als freelance fotograaf. Wilma & Rosa Vastenhout en Marie Rahajaan tenslotte zorgen voor de inwendige mens en weten ons het hele weekend te verrassen met heerlijk eten en prima bediening.

We denken dat we namens alle koppels spreken als we zeggen dat het een inspirerend en gezegend weekend was, dat zeker een positieve bijdrage heeft geleverd aan de hopelijk nog vele mooie jaren die voor ons liggen.

Ramiro en Petra Duijster

Delen:

boek

Plaats een reactie