Afgelopen week heb ik me in een uitzending van Benidorm bastards gewaand. Of toch op z’n minst van Candid Camera of Booby Trap of hoe het allemaal heten mag.

Parkeren
Voor de wekelijkse boodschappen was ik naar de super in de buurt gegaan. Nu heeft die super aardig wat aanloop voor haar uitgebreide assortiment en dus is er veel parkeerplek nodig. Ze hebben er speciaal een parkeerkelder voor laten aanleggen van maar liefst twee verdiepingen.
Op het moment dat ik daar langs liep, op weg naar de winkelingang, zag ik in mijn ooghoek een man op leeftijd uitstappen. Hij schuifelde naar het wit/rode uithangbord dat ver voor de ingang van de parkeerkelder aan twee stevige ijzeren kettingen hangt. Zijn vrouw zat achter het stuur van hun kleine witte autootje met skikoffer op het dak. Keurig netjes en met een uitgestreken gezicht, alsof het de normaalste zaak van de wereld was, hield hij het bord omhoog, zodat zijn vrouw er met de auto onderdoor kon rijden.

Verborgen camera
Gelukkig voor hen en hun auto kreeg mevrouw nog net op tijd door waar het bord voor diende. Of ze voelde de weerstand van het kelderdak al, dat kan ook. In z’n achteruit dus maar. En weer moest meneer er uit om het bord omhoog te houden. Achter hen stond inmiddels een flinke rij auto’s in de wacht voor diezelfde parkeerkelder. Niemand toeterde. Ik denk dat iedereen, net als ik, vooral om zich heen keek om te ontdekken waar de verborgen camera stond.

Liefdevolle Vader
Soms denk ik wel eens dat God met eenzelfde soort van verbijstering kijkt naar wat wij hier op aarde allemaal uithalen. We staan er soms bij en kijken er naar. Toeteren niet. Maar God grijpt zelf ook niet altijd in. Aanvaard misschien ook wel met een glimlach ons gestuntel. De grootste blunders komen soms voort uit de beste bedoelingen. Je hebt het vaak niet eens zelf in de gaten dat je een ander krenkt of misdeeld. Soms zit je zo vast in de routine van alledag om er het beste van te maken, dat je de belangrijkste dingen uit het oog verliest. Maar God is een liefdevolle Vader. Hij heeft ons ideeën meegegeven om ons leven zo goed mogelijk te kunnen leven. Voor onszelf en voor de mensen direct en indirect om ons heen. Daar zitten hele fijne ideeën tussen. Zoals die van de sabbatsrust. En zoals die van de zorg voor elkaar. En soms krijg je nog nèt op tijd een goede ingeving, waardoor je erger kunt voorkomen en nog net op tijd het juiste kan doen.

Zoek Gods Koninkrijk en Hij geeft je er een voorproefje van.

Joanne Balk, ESDA-Instituut.

counter statistics
.

Delen:

boek

Plaats een reactie