In het begin schiep God mensen. Man en vrouw schiep hij hen. Naar zijn beeld schiep hij deze eerste mensen. Sinds die eerste mensen is er veel gebeurd. Duizenden jaren zijn voorbij gegaan en er heeft van alles plaats gevonden op deze aarde.

We zitten aan het eind van het jaar met 7 miljard mensen op deze aarde. veel mensen
Een ongelofelijke hoeveelheid. Ieder naar zijn soort, ras, cultuur, achtergrond, etc.

Tijdens onze vakantie werd ik mij erg bewust van mensen, veel mensen. Misschien omdat we in Indonesië waren, waar 200 miljoen mensen wonen. Misschien doordat we op verschillende plaatsen waren en overal en constant met mensen in aanraking zijn geweest. Mensen die op hun eigen manier leven. In armoede soms, met alleen het minste van het minste en niet wetend of ze aan het einde van de maand genoeg te eten zullen hebben.  Dit was in het noorden van Sulawesi, Mondoinin waar we misschien een ADRA waterproject kunnen gaan opzetten. Wel staan al deze mensen open voor contact met anderen. Ze zijn vriendelijk zijn en behulpzaam. Willen leven en groeien, maar zitten vast in hun omstandigheden.

Het tegenovergestelde troffen we aan op Bali, waar we genoten van een week strand, zee, zon en overvloedig eten. De gasten waren niet geïnteresseerd in anderen. Soms blikken die hooghartigheid en arrogantie uitstraalden. Ontevreden gezichten. 
Mensen die ruim in het geld zaten, zich veel konden permitteren, zich geen zorgen over morgen hoefden te maken maar toch ongelukkig leken te zijn.

God houdt van alle mensen. Vanaf het eerste begin dat hij Adam en Eva op deze wereld gezet heeft tot het moment dat hij weder zal komen om ons op te halen. Of we arm of rijk zijn. Of we bruin, wit of zwart zijn. Of we gelovig of ongelovig zijn: God houdt van ons en wil niets liever dan dat wij Hem leren kennen en bij Hem willen zijn. Wij die beweren gelovig te zijn, hebben een opdracht gekregen. De liefde van God aan anderen duidelijk te maken. In woord of in daad.

Elke dag weer ontmoeten we mensen. Mogen we zo leven dat het leven van Christus ons leven is geworden elke dag van de week en mogen we dat doorgegeven aan een ieder die we ontmoeten. Of het hier bij de supermarkt is, op je werk, bij je familie of in die drie weken dat je ergens anders op de wereld bent om vakantie te vieren.

counter statistics
.

Delen:

boek

Plaats een reactie