Internet en ICT zijn in ons leven niet meer weg te denken. Je kunt 24 uur per dag informatie zoeken, filmpjes bekijken, producten vergelijken en bestellen, enz. Daarbij is het steeds meer mogelijk om zelf te reageren en informatie, foto’s en filmpjes toe te voegen.

Computers en computertoepassingen nemen werk uit handen en maken het leven makkelijker. Denk aan zelfremmende auto’s, mobieltjes met camera en beeldscherm tot aan zelfdenkende koelkasten.

Als het gaat om naambekendheid en evangelisatie staan deze ontwikkelingen nog in de kinderschoenen. Op internet is steeds meer informatie te vinden over evangelisatie van kerken.
Ook kun je via internet sociale netwerken met bijvoorbeeld lotgenoten onderhouden, het internet gebruiken voor het participeren in activiteiten in de eigen buurt of voor contact met vrienden en familie.

LifeConnect

In februari is er een start gemaakt met de vertaling van het Nederlandstalige gedeelte van lifeconnect. Dr. Miroslav Pujic (Director-producer van tedMedia van onze divisie) heeft uitgebreid de laatste ontwikkelingen doorgenomen en aangegeven welke mogelijkheden er voor de toekomst zijn.

Dit jaar bevorderen we de zelfredzaamheid en eigen regie van de kerkgemeente die eigen websites hebben. We hebben al diverse aanmeldingen ontvangen. Tevens is er besloten om samen met alle gemeenten een Gemeente Gebruikers Groep (GGG) op te richten.

Hiermee zorgen we ervoor dat internet een plek wordt waar we met elkaar kennis maken, zaken uitwisselen en waar informatie verzameld wordt die de evangelisatie en naambekendheid van de kerk beter zichtbaar maken aan gelovigen en (nog) ongelovigen.

kijk ook eens op LifeConnect: 

http://www.lifeconnect.info/en

Delen:

boek

Plaats een reactie