Het kan niemand ontgaan zijn de alles verwoestende aardbeving en daarop volgende tsunami die vrijdagochtend Japan in het Noorden heeft geraakt. Er zijn al meer dan 4.000 mensen dood aangetroffen. Waarschijnlijk zal het dodental oplopen tot boven de 10.000.

Als extra ramp is de kerncentrale van Fukushima die in het getroffen gebied ligt ook getroffen en vreest men voor een kernramp. Vele tienduizenden mensen zijn geëvacueerd i.v.m. de totale vernietiging van het gebied rondom Sendai en de mogelijke gevolgen van de kerncentrale. Vele zitten in opvangcentra Zover als nu bekend is zijn onze kerken en scholen niet beschadigd behalve een middelbare school in Ibaraki, tussen Tokyo en Sendai. Er is op dit moment geen nadere informatie over mogelijke slachtoffers onder onze Adventistische broeders of zusters. ADRA Japan is vrijdag na de aardbeving direct in actie gekomen samen met ADRA Internationaal. Het kantoor staat in Tokyo en vandaar is gekeken hoe te handelen. In de loop van vrijdag is men gaan reizen richting het noorden naar Sendai. Zondagochtend was men ter plekke en heeft na overleg met de lokale overheid de taak toegewezen zorg te dragen voor een opvangcentra

’s Nachts slapen er ruim 1300 mensen. Overdag zijn er iets meer dan 300 mensen die blijven omdat ze nergens anders naar toe kunnen. Zondag zorgde ADRA voor de eerste warme maaltijd sinds vrijdag. ADRA Japan zal samen met de overheid kijken waar ze het beste hulp kunnen bieden. ADRA Nederland zal geld inzamelen om bij te dragen aan de kosten deze noodhulp. U kunt steunen door te storten op rekening: 37.83.85.747 o.v.v. ramp Japan Voor meer info en updates kijk op www.adra.nl

Delen:

boek

Plaats een reactie