Op 6 maart, 2011 zal David Larson, professor Ethiek aan Loma Linda University, in de kapel te Huis ter Heide een lezing geven en discussie faciliteren over actuele vragen omtrent kerk en samenleving.

Het doel van de presentatie en discussie is niet om antwoorden op complexe vragen te bieden in termen van “ja” of “nee.”
Dr Larson wil Adventgemeenten helpen in hun besluitvorming door helderheid te bieden welke vragen gesteld moeten worden en met welke factoren rekening gehouden dient te worden wanneer een bepaalde kwestie in uw gemeenten wordt besproken.
Dr. Larson heeft over uiteenlopende onderwerpen geschreven zoals “Seksualiteit en Christelijke Ethiek,“ “Geld en moraal,” “Zijn Apartheid en Nucleaire oorlog bio-ethische kwesties?,” “Een tijd om dood te gaan,” ” Ethische aansprakelijkheid in de klinische geneeskunde,” en het in 1992 in Californië “Waardige dood” initiatief.
Zijn laatste boek is in 2009 verschenen onder de titel “Christendom en homoseksualiteit: enkele Adventistische perspectieven.”

Programma:
10.00 inloop
10.30 ochtendprogramma
12.30 lunch
13.30 middagprogramma
16.00 slot
Lokatie:
Kapel, Amersfoortse weg 18, 3712 BC, Huis ter Heide.

Wilt u zich aanmelden voor de dag zodat we rekening kunnen houden met de lunch. Wij zorgen voor soep, salade, koffie, thee, en fris. Wilt u svp zelf uw eigen brood meenemen. Opgeven kan doormiddel van het kalenderformulier voor 1 maart 2011, verdere informatie bij Marie Rahajaan: mrahajaan@adventist.nl (tel. 030 – 693 93 75)

Delen:

boek

Plaats een reactie